Welkom

 

Welkom op de website van Hospice Utrecht.
Op deze website vertellen we u wat een hospice is en dan in het bijzonder hoe ons hospice georganiseerd is.

Actueel:
Bent u op zoek naar een plaats in een hospice, dan kunt u terecht voor een regionaal overzicht van beschikbare plaatsen:
Vrije hospice-plaatsen in de provincie Utrecht

 

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Wilt u vrijwilligerswerk in een hospice doen dan horen wij graag van u. Bij Hospice Utrecht is er plaats voor vier ernstig zieke mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Onze vrijwilligers zijn gedurende 24 uur per dag aanwezig. Zij ondersteunen onze gasten en hun naasten in de dagelijkse zorg zoals je thuis ook zou doen. Voor medische zorg is de huisarts verantwoordelijk en is er dagelijks een verpleegkundige in huis.Om de huiselijke sfeer in het hospice zoveel mogelijk te garanderen, is er gekozen voor vrijwilligers die zowel de huishoudelijke taken op zich nemen als zorg – en begeleidende taken. “Er zijn” is de basis. Er is geen medische kennis nodig om dit werk te kunnen doen. Wel een groot hart en respect voor onze gasten en het proces dat zij doormaken. Vrijwilligers worden ondersteund door de coördinatoren en krijgen een scholing.Wij vragen van vrijwilligers dat zij wekelijks inzetbaar zijn, waarvan minimaal eens per vier weken een nacht.

Interesse? Neemt dan contact met ons op via info@hospiceutrecht.nl of via telefoonnummer 030 2916040.

Klik hier voor een filmpje waarin een vrijwilliger vertelt over zijn werk in het hospice, het waken in de nacht.

 

Naast hospicezorg in het hospice is het ook mogelijk om thuis ondersteuning van vrijwilligers te krijgen. Meer informatie vindt u via de volgende link:

Stichting Thuis Sterven Utrecht

Donaties

Voor het in stand houden van de vrijwilligerszorg is het hospice naast subsidiegelden afhankelijk van giften, donaties en legaten. Wilt u ons steunen? Donaties en giften kunt u overmaken op ING nummer: NL47INGB000.45.08.704  t.n.v. Stichting Hospice Utrecht, Kanaalstraat 200A, te Utrecht. RSIN nummer: 809411271 Meer informatie vindt u hier.